Välitämme muustakin
kuin rei'istä sukkien pohjissa.

Sidoste sukka kestää

Kestävä hyvälaatuinen sukka on ekologinen valinta. Mitä useampia käyttökertoja kovalla rasituksella olevat sukat kestävät sen pienempi suhteellinen kuormitus luonnolle on.

Kaikissa tapauksissa ekologinen tai luomutuotettu lanka ei ole oikea valinta, jos tuote ei kestä sille tarkoitetussa käytössä. Laatu on ollut yrityksen keskiössä alusta asti.

Perustajat Saimi ja Lauri perustivat yrityksen aikaan, jolloin materiaalia oli niukasti saatavilla, mutta innovatiiviset ratkaisut toivat markkinoilla uuden tavan tehdä kestäviä sukkia. Tästä merkkinä saimme nuorena yrityksenä vuonna 1956 laatupalkinnot kahdessa eri kategoriassa.

Laatutakuu

Tuotteen kestävyys ja laatu on ollut Sidosteen ydin yhtiön perustamisesta lähtien. Laatu muodostuu ammattitaitoisen henkilökunnan ja laadukkaiden raaka-aineiden saumattomalla yhteistyöllä.

Laatu varmistetaan ennen tuotantoa testauksien ja tuotannossa useassa työvaiheessa. Käsin tehtävän tarkastuksen läpi kulkee kaikki valmistamme sukat. On kuitenkin mahdollista, että laajasta laatutarkistuksesta huolimatta tuotteessa ilmenee virhe. Näissä tapauksissa takaamme laadun ja korvaamme vialliset tuotteet veloituksetta uuteen.

Jokaisen valmistamamme tuotteen etiketin takana löytyy laatutakuu kortti.

Jos siis löydät jostain valmistamastamme tuotteesta jonkun teknisen vian, ota meihin sähköpostilla yhteyttä.

RAAKA-AINEET

Laadukkaat ja käyttötarkoitukseen sopivat raaka-aineet ovat kestävän sukan perusta. Useita käyttökertoja kestävät sukat ovat ekoteko.

Yrityksen alkutaipaleella raaka-aineet olivat saatavissa Suomesta, mutta teollisuuden siirtyminen muualle on ajanut tilanteeseen, että muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta langat tulevat nyt muualta, kuin Suomesta.

Tällä hetkellä suurin osa raaka-aineistamme tulee Euroopasta.

Luomumateriaalit

Sidoste on vuonna 2021 päättänyt puuvillan osalta lisätä merkittävästi luomupuuvillan käyttöä tuotannossa.

Vuonna 2021 Sidosteen neulonnasta n.30% oli puuvillaa. Tavoitteena on korvata tuotteissa käytetty kampapuuvilla luomutuotetulla GOTS-sertifioidulla luomupuuvillalla vuoden 2026 loppuu mennessä.

Vuosi 2021 oli ensimmäinen, kun luomupuuvilla oli Sidosteen tuotantokäytössä ja sen osuus tuotannossa käytetyistä puuvilloista oli ensimmäisenä vuotena noin 6%. 

https://global-standard.org/

KIERRÄTYSMATERIAALIT

Sidoste otti kierrätysmateriaalit osaksi tuotantoaan vuonna 2018 ja on lisännyt merkittävästi niiden käyttöä tuotannossa.

Tällä hetkellä saatavista materiaaleista vain kierrätyspuulla yhdistettynä kierrätyspolyesteriin on ollut riittävän laadukas lopputuotteeseen, mutta seuraamme jatkuvasti materiaalimarkkinoita ja niiden kehitystä ja testaamme varteenotettavia materiaaleja.

Sidosteen tavoitteena on
tulevaisuudessa valmistaa laadukkaat ja kestävät täysin kierrätetyistä
materiaaleista valmistetut sukat. Vuonna 2021 kierrätyspuuvillan osuus käytetyistä puuvilloista oli noin 4%.

ÖKÖ-TEX 100 STANDARDI

Kaikki käyttämämme langat täyttävät Ökö-tex 100 standardin.

Lue lisää standardista ja sen tarjoamasta tuotteen vahvistetusta laadusta:
https://www.oeko-tex.com/en/our-standards/standard-100-by-oeko-tex

Kiertotalous ja energia

Tuotannossa syntyneen tekstiilijätteen ja myyntikelvottomat kappaleet olemme hyötykäyttäneet joko lähettämällä ne Dafegor Oy:lle Turenkiin, josta niistä tehdään öljymattoja, tai lähetämme ne energiajätteen mukana energiaksi.

Yritämme myös aktiivisesti keksiä ja löytää myös toisenlaisia vaihtoehtoisia käyttötarkoituksia tuotannostamme syntyvälle tekstiilijätteelle.

Koko tehtaamme sähkö on tuotettu uusiutuvalla tuulienergialla ja lämmitysmuotonamme on tamperelainen kaukolämpö.

Tuotanto

Olemme valmistaneet sukkia Tampereella vuodesta 1945 asti. Nykyisellä paikalla tehdas on aloittanut vuonna 1956 laajentuen useampaan kertaan.

Vuonna 2020 valmistimme Koivistonkylässä noin 1,3 miljoonaa paria sukkia. Harjoitamme valmistuksen lisäksi myös tekstiilien ja sukkien maahantuontia omilla merkeillämme.

Tekstiileistä kaikki tulevat tällä hetkellä Purewaste Oy:n kautta, joka valmistaa tekstiilit Intiassa ja Bangladeshissa kierrätysmateriaaleista. Sukkien osalta maahantuontia on Turkista, jossa olemme tehneet pitkään yhteistyötä.

Tuonnin osuus on tällä hetkellä n.14% kokonaisvolyymistä, eli Suomessa valmistettujen sukkien osuus kokonaisvolyymistä on 86%.

Verkkokaupassa myymämme sukat ja merinovillatuotteet on valmistettu kokonaan Suomessa.

LISTA VAATETOIMITTAJISTAMME

Lisätietoa

Vastaamme mielellämme tuotantoomme, materiaaleihimme ja vastuullisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Lisätietoja voit pyytää sähköpostitse osoitteesta:
info@sidoste.fi