Monipuolinen merinovilla

Merinovilla on luonnon oma ihmeaine. Erityisen villapeitteensä ansiosta merinolampaat voivat elää sekä paahtavassa kuumuudessa että kylmillä alueilla, ja samat ominaisuudet pätevät merinovaatteisiin.

Merinovilla on sileää ja miellyttävää

Merinovilla on rakenteeltaan ohutta, hienoa ja sileää, eikä se kutita. Merinovilla soveltuukin erinomaisesti vaatteisiin, jotka ovat suorassa ihokosketuksessa: esimerkiksi aluskerrastoihin, sukkiin, pipoihin, kaulahuiveihin ja hansikkaisiin.

Ohut, mutta lämmin merino

Merinovilla eristää tehokkaasti lämpöä. Kerroksittain puettujen merinovaatteiden väliin jää lämmintä ilmaa, ja ohut merinovaate lämmittää jopa tehokkaammin kuin paksumpi keinokuituvaate. Esimerkiksi merinovillaiset kenkäsukkamme mahtuvat myös napakampiin pikkukenkiin, mutta pitävät jalan lämpöisenä talvellakin.

Merinovilla lämmittää jopa kosteana

Vaikka merinovilla kostuisi, se hengittää ja pitää ihon lämpimänä. Ominaisuutensa ansiosta merinovilla sopii urheilu- ja ulkoiluvaatteisiin, etenkin vaelluksille, talvilajeihin ja muuttuviin sääolosuhteisiin. Merinovilla pitää vartalon tasalämpöisenä ja raikkaana, kun ilma on kylmä, mutta keho lämmin ja hikinen.

Merino on hengittävä ja raikas materiaali

Merinovilla on antibakteerinen materiaali. Kun se joutuu kosketuksiin hapen kanssa, villaan tarttuneet hajumolekyylit haihtuvat pois. Merinovaatteita ei tarvitse pestä kovin usein, vaan yleensä nurinpäin kääntäminen ja tuuletus raikastavat vaatteen.

Sidoste käyttää eettistä merinovillaa

Sidoste käyttää vain eläinystävällisesti tuotettua eli mulesointivapaata merinovillaa. Mulesointi on kivulias kirurginen toimenpide, jossa lampaan peräaukon ympäriltä poistetaan ihoa, jotta loiskärpäset eivät muni ihopoimuihin. Me emme käytä tällä tavalla tuotettua merinovillaa. Kun ostat Sidostetta, voit luottaa siihen, että villan tuottaneita lampaita ei ole mulesoitu.